dilluns, 30 de novembre del 2009

Tiramisú!




Són unes postres fredes de cullera que es munta en capes.


Ingredients ( 8 persones ):

- 0,5 gots de sucre
- 24 bescuits tous.
- 100 grams de cacao pur en pols
- 1 bol de cafè
- 3 ous
- 1 cullerada de licor.
- 0,3 litres de nata líquida (35% mat. greix)
- 250 grams de formatge mascarpone



Elaboracó:

Introduir la meitat del sucre i la nata líquida en un recipient i muntar-la fins que quedi molt compacta (ha d'estar freda i si pot ser en un recipient metàl·lic fred). Separar les clares i els rovells dels ous. Muntar les clares a punt de neu (millor si es tiren unes gotes de llimona o vinagre). Barrejar a poc a poc amb un cullerot el formatge mascarpone i els rovells d'ou, afegint la resta del sucre (no utilitzar la batedora). Quan el formatge i els rovells estan barrejats ajuntar amb la nata muntada i les clares a punt de neu i barrejar-ho bé, però a poc a poc. En el cafè calent dissoldre un terç de la xocolata en pols i tirar un glopet del licor. Mullar molt lleugerament els bescuits en el cafè sense deixar que es xopin i disposar la meitat d'ells cobrint el fons d'una font. Tirar la meitat de la barreja sobre els bescuits cobrint-los uniformement. Posar una nova capa de bescuits mullats lleugerament sobre la barreja. Tirar la resta de la barreja sobre la segona capa de bescuits Espolvetjar bé la xocolata en pols sobre la barreja Deixar reposar almenys 6 hores (preferible 24 hores).


A continuació afegirem un vídeo de com s'elabora aquest deliciós postre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada